RSS

lauantai 12. heinäkuuta 2014

Muisteloa laihduttamisesta

Laihdutus tai oikeastaan elämäntapa muutos joka lähti alkuun ihan itsestään ja lähes vahingossa sit alkoi olla tosi vaikeaa ja muuttui jälleen helpoksi.

Tein monta vuotta sijaisena vuorotyötä joka oli niin epäsäännöllistä kuin mahdollista kiloja kertyi etenkin jatkuvasta univajeesta ja huonosta syömisestä.
Viimeinen puoli vuotta ennen tätä uutta ja parempaa jaksoa oli täysin mahdoton. Unta sai noin 4h joskus jopa 5h vrk kohti 
Paljon ei ehtinyt syödä mut paino se vaan nousi. Vaa"alla ei tullut käytyä mut vaatteissa tunsi kun kaikki kiristi. 

Sit vaihtui työpaikka ja untakin sai peräti 7 tai jopa 8h yössä jo se alkoi mukavasti laskea painoa tai ainakin vaatteet sopivat paremmin päälle. Jossain kohtaa viime talvena sit uskalsin nousta vaakaan jota tietoisesti olin vältellyt. Luku ei miellyttänyt sit vähääkään ja kauhulla mietin et miten korkea lukema siinä joskus on ollut. Siis viime talvena se vaaka näytti 78kg. 
Siitä alkoi tietoinen "laihdutuskuuri" helposti lähti noin 3 kg ja sit täydellinen toppi. Yritin lisätä liikuntaa yritin vähentää ennestään vähäistä syömistäni, epätoivo kasvoi. Tähän mennessä oli punainen liha karsittu ruokavaliosta. Turha edes kieltää et tässä kohtaa oli luovutus fiilis menossa. Sit alkoi löytyä jostain sisua , ns super foodeja lisättiin paljon ja niistä tuli joka päiväisiä jonkin ajan päästä lähti leipä ja kaikki muutkin gluteeni tuotteet ja tietoisesti aloin vältellä kaikkia E koodi merkintöjä ruokavaliossani. Ja sit alkoi tulla sitä odotettua/toivottua tulosta. Toki niitä lE koodeja on niin paljon joka paikassa että vieläkin tulee tavalla tai toisella niitä syötyä mutta yritän niitä minimoida.
Pyöräilyä on harrastettu viimeiset 3 kesää tässä samassa mittakaavassa eli useampi kymmenen kilometriä päivässä aiemmin se ei ole vaikuttanut mitenkään merkittävästi painoon joten tuskin nytkään on siitä kiinni. Itse lasken ruokavalion piikkiin eniten. 

Itse olen yllättynyt siitä vauhdista millä paino lähti ja miten helposti se tapahtui kun sit lopulta alkoi lähteä. Nyt jälkeenpäin sanoisin et lähti liian nopeasti koska kroppa on kovin löysä ja kiinteytettävää on paljon tätä tuskin olisi jos paino olisi lähtenyt hitaammin. 

Mä tähtäsin 65kg mut tällä hetkellä vaaka näyttää 62-64kg mikä sinänsä on ihan ok. Mun pituus 168 cm painoindeksin mukaan normaali paino 52.9-70.3

Ruokavalio opiskelu on vauhdissa ja paljon on vielä opittavaa. Enää tämä ei kuitenkaan ole laihdutuskuuri eikä mikään dietti vaan elämäntapa muutos josta tulee pysyvä:)


Raakasuklaata täytteenä kirsikoita ja taatelia. 


0 kommenttia:

Lähetä kommentti